28 Ekim 2016 Cuma

Napoli'yi Yenebilmek için Gençlerbirliği Maçını Feda Ettik

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığımız ilk 3 maçta deplasmanda bir galibiyet ve bir beraberlik elde ederek iddialı duruma geldik. Her ne kadar Vodafone Arena'da Dynamo Kiev'i yenememiş olsak da Sao Paolo'daki müthiş zaferden sonra, hazır rakibin önemli gol ayağı Milik de yokken 1 Kasım'daki 4. maçımızda Napoli'yi Vodafone Arena'da da yenebilmeyi ümit ediyoruz. Bu ümitle Spor Toto Süper Lig'deki maçlarımızı rotasyonlu kadrolarla oynayıp geçen sezonki üreticiliğimizden uzak bir görüntüyle idare ediyoruz. Şimdiye kadar işler yolunda gittiği için Başakşehir ile aynı puanda zirvedeyiz. Ezeli rakiplerden Galatasaray'ın 3, Fenerbahçe'nin 8 puan önündeydik. 

9. Hafta'da Ankara'da Gençlerbirliği maçına kısıtlı bir 18 ile gittik. Oğuzhan, Atiba, Gökhan İnler'in Napoli maçına saklanması, Ömer Şişmanoğlu'nun hafif sakatlığı ve tabi ki geçen hafta Antalya maçında aşil tendonu kopup yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacak Caner Erkin'in de eksikliği ile ilginç bir kadro tercihi yaptı Şenol Hoca.



Kalede Fabri; savunmanın sağında Gökhan Gönül, solunda Adriano, merkezde değişmeyen stoperler Marcelo ve Tosiç; önliberoda Necip ve Tolgay, onların önünde hücuma dönük merkez, forvet arkası pozisyonunda Talisca, sol açıkta Olcay, sağ açıkta Quaresma ve forvette Cenk'ten oluşan bir 11 ile başladık.

Maçın henüz 14. dakikasında Necip sakatlandı ve oyunu terketmek zorunda kaldı. Yerine Rhodolfo girdi. Sahada 3 stoperimiz vardı, Tosiç mecburen sol bekte, Adriano da önliberoya geçti bu değişiklikle. Ancak çok yumuşak hale gelen orta sahamız üretken olamadığı gibi oradan çok da baskı yedik. Ve nihayet göbekten bindirme gelen Gençlerbirliği ataklarından birinde Fabri'nin Rhodolfo'yu da engelleyerek ceza sahası dışında topa kafa ile müdahalesi ıska ile sonuçlanınca kalemizde şok bir gol izlemek zorunda kaldık. Bu hatayı daha önce Günay, Cenk ve Tolga ile çok acı hatıralarla izlediğimiz için epey bir moral bozukluğu yaşadık. 

Gençlerbirliği, savunmadan uzun topla çıktı. Serdar Gürler uzun gönderilen topa hareketlendi. Bu sırada Fabri kalesini terk etti, Serdar Gürler'in yanındaki Rhodolfo ile çarpıştı ve iki Beşiktaşlı oyuncu yerde kaldı. Serdar Gürler, ceza sahası dışında boşta kalan topu aşırtma bir vuruş yaparak ağlara gönderdi.

Golden sonra da rakip karşısında pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadık. Daha fazla topla oynadığımız halde ceza sahasında forvetlerimizi topla buluşturamadık, yani hücumda etkili olamadık. Karşılaşmanın 29. dakikasında Tosic, rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen Tosic, gelecek hafta oynanacak Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü. Dikkat! Caner sakat ve Tosiç Trabzonspor maçında cezalı... Artık stoperde Marcelo - Rhodolfo tandemine mecburuz ve sol bekte Adriano veya Beck'ten Napoli maçından sonra kim sağlam kalırsa o oynayacak. Adriano'nun mevcut temposu bu kadar maç oynamaya dayanır mı bilemiyorum. Beck de sakatlık yaşamaz umarım.

İlk yarı kör dalaşı ile sona erdi. Şenol Hoca, ikinci yarıya beklendiği gibi Olcay - Aboubakar değişikliği ile başladı ve takıma yeniden heyecan getirdi. Artan baskımızla gol bulacağımızdan emin bir şekilde beklemeydeydik artık ve 51. dakikada gayet ümit verici paslaşmalarla gelişen atağımızda Quaresma'nın asistini kaçırmayan Talisca'nın kafası ile beraberliği bulduk. 



Ceza sahasına havalandırılan top rakipten sekip Cenk'in önünde kaldı. Cenk pasını sol taraftaki Quaresma'ya gönderdi. Ricardo Quaresma ceza sahasının solunda topla buluştu. Portekizli yıldız çizgiye inerken topu ceza sahasına havalandırdı. Talisca, arka direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

54. dakikada sol kanattan bir serbest vuruş kazandık. Quaresma'nın ceza sahasına ortasında Marcelo kafa vuruşu yaptı ancak Hopf topu son anda köşeye giderken çıkarmayı başardı.

Artık galibiyeti daha arzulu bir şekilde arayan bizdik ve bunun için epey çabaladık. Genclerbirliği kalecisi Hopf iyi günündeydi, birçok pozisyonda çok başarılıydı. 64. dakikada Ricardo Quaresma ceza saha dışında topla buluştu. Yıldız oyuncu ilk rakibini geçtikten sonra ceza sahası dışından kaleyi düşündü ancak Hopf bir kez daha gole izin vermedi ve top kornere çıktı. 

73. dakikada sol kanattan bir korner kazandık. Portekizli yıldız kornerde topu ön direğe gönderirken, top Gençlerbirliği savunmasından sekip direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında Quaresma sol kanattan topla ilerledi ancak top auta çıktı.

Baskımızı sürekli arttırdığımız oyunda epey pozisyon da bulduk ama Hopf, takımı adına iyi işler çıkarmaya devam ediyordu. 74. dakikada Talisca'dan topu alan Aboubakar, ceza yayı üzerinden çok sert bir vuruş gerçekleştirdi ancak Hopf bir kez daha topu çıkarmayı başardı.

Hopf'un başarılı performansının yanında asıl üzüldüğümüz pozisyon ise Cenk-Quaresma işbirliği ile boş kaleye topu sokamamak oldu.

Savunmanın arkasına Cenk Tosun sarktı. Gençlerbirliği savunması bir an için ofsayt beklerken, Cenk Tosun topla birlikte ceza sahasına ilerledi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Cenk, sol tarafından gelen Quaresma'ya pasını çıkardı ancak top Quaresma'nın önünden geçti ve galibiyet için gereken en net gol şansından olduk. Ardından gelişen atağımızda Aboubakar, topla birlikte ceza sahasına girdi, ilk rakibinden şık bir hareketle kurtuldu. Topu soluna çeken yıldız oyuncu şutunu çıkardı ancak top savunmadan geri döndü. 

Bu kez direk izin vermedi...
88. dakikada kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma topu ceza sahasına havalandırdı. Marcelo kafa vuruşu ile topu kale önünde doğru çevirdi. Cenk Tosun kafa vuruşunu gerçekleştirdi ve top üst direkten geri döndü. Bu pozisyondan sonra oyuncularımız "galiba golü atamayacağız" düşüncesi ile ümitsizliğe düşmüş olacak ki 4 uzatma dakikasında iyi bir pozisyon bulamadık. 

Şampiyonlar Ligi'ndeki önemli bir maç öncesi bu kayıp puanlar umarım başımıza iş açmaz. Galip gelip Napoli karşısına hem Vodafone Arena baskısı hem de moralle başlamak çok iyi olacaktı. Gerçi ikinci yarı epey bastırdık  golleri aradık ama muvaffak olamadık.

Şenol Hoca'nın bu rotasyonu ile feda ettiğimiz galibiyet umarım Napoli karşısında alınır da boşa hayıflanmayız.



Başarılar Beşiktaşım!..

Görseller: Sporx.com

SHARE THIS

Author:

0 yorum: